Olej odrudy Picual - nejvyšší množství kyseliny olejové Olivový olej z oliv Picual má nejvyšší množství kyseliny olejové ze všech odrůd (78-79% kyseliny olejové). Kyselina olejová patří do skupiny omega 9 nenasycených mastných kyselin a má celou řadu pozitivních přínosů na náš organismus. Především podporuje srdečně cévní systém, má silné antioxidační vlastnosti, reguluje hladinu krevního cukru a je také důležitá pro integritu buněčných membrán. Nepostradatelná surovina italských a řeckých pokrmů.... Celý popis

Koupit za 349 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Olej odrudy Picual - nejvyšší množství kyseliny olejové
Olivový olej z oliv Picual má nejvyšší množství kyseliny olejové ze všech odrůd (78-79% kyseliny olejové). Kyselina olejová patří do skupiny omega 9 nenasycených mastných kyselin a má celou řadu pozitivních přínosů na náš organismus. Především podporuje srdečně cévní systém, má silné antioxidační vlastnosti, reguluje hladinu krevního cukru a je také důležitá pro integritu buněčných membrán.

Nepostradatelná surovina italských a řeckých pokrmů.
Základní surovina těstovin, rissota nebo pesta.
Vhodný pro přípravu jak studených, tak teplých pokrmů.
Vhodný k restování.
Vynikající do dresingů a marinád.

Nejvyšší obsah polyfenolů - 77,8 mg / 100 ml

Pro olej z oliv odrůdy Picual je typická jemně štiplavá chuť, což je práce obsažených polyfenolů. Polyfenoly jsou sloučeniny, přesněji řečeno druh antioxidantů, které kromě toho, že působí jako přírodní konzervant, ale také i jiné přínosy pro naše zdraví. Právě množství polyfenolů se odráží na chuti olivového oleje. Čím více je olej štiplavý, tím více polyfenolů obsahuje a tím má i větší vliv na naše zdraví. BrainMax Pure Picual obsahuje 77,8 mg / 100 ml. Kromě obsah polyfenolů je jeho vysoká kvalita tohoto oleje ceněna i pro svůj obsah vitamínu E. Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidativním poškozením. Výsledky testování Picual

Důležitá je čerstvost olivového oleje
Množství polyfenolů obsažených v olivovém oleji se vyznačuje jeho pikantní chutí. Čím více je pikantní, tím větší množství polyfenolů olej obsahuje. Polyfenoly jsou poměrně nestabilní molekuly a proto je důležité, aby olej byl vždy čerstvý. Dlouhé skladování mu nesvědčí, stejně jako vysoké teploty. Naše oleje odebíráme po menším množství, aby byl vždy čerstvý.

Lipidy a jejich dopad na kardiovaskulární systém
Co způsobuje aterosklerózu a potíže srdečně-cévního systému? Jsou to lipidy, které se usazují na stěnách cév a mechanicky brání průtoku krve. Navíc narušují cévní stěnu a způsobují její kornatění. Vyváženost mezi příjmem nasycených a nenasycených mastných kyselin spolu s polyfenoly chrání cévy a nezpůsobuje oxidaci cholesterolu v krvi.

Řecký paradox - Polyfenoly pro zdravé srdce
Řecký paradox souvisí do velké míry s olivovým olejem. Spočívá v tom, že i přes vysoký příjem nasycených tuků ve stravě řeckých obyvatel, včetně velkého množství olivového oleje, mají řekové nízkou míru srdečních onemocnění a některých dalších chronických potíží. Jde o ideální poměr nasycených a nenasycených mastných kyselin, který jejich strava obsahuje. Tím, že se prakticky v každém jejich jídle objevuje kvalitní olivový olej s vysokým množstvím polyfenolů, jsou ušetření nepříjemných onemocnění srdečně-cévního systému.

Kyselost méně než 0,15% - jeden z ukazatelů kvality
Pro získání co nejkvalitnějšího oleje je důležitý také čas, který je mezi sklizní a samotným lisováním oliv. Časové rozmezí je u tohoto oleje menší než tři hodiny, aby se zabránilo oxidaci. Nezpochybnitelným znakem vynikající kvality je nízká kyselost. Extra panenský olivový olej Picual má jednu z nejnižších úrovní kyselosti na trhu: vždy pod 0,15 % a u některých šarží dosahuje dokonce 0,08 % kyselosti.

Extrakce za studena pro zachování chuti i kvality
Extra panenské olivové oleje se získávají přímo z plodů a výhradně mechanickými postupy, mletím oliv. Zbývající kategorie olivového oleje, označovány jako „olivový olej“, se nevyrábí přirozeně, ale získávají se chemickou rafinací za použití kyseliny fosforečné. Celý proces extrakce oleje z čerstvých oliv probíhá pod 20oC, což umožňuje, zachování jeho chuti, aroma i nutričních vlastností. Pro optimální zachování všech jeho vlastností jej doporučujeme skladovat mimo dosah světla a nejlépe na chladných místech.  Ideální teplota skladování je 18oC.

BIO olivový olej a certifikáty organického pěstování
Ekologické zemědělství je způsob pěstování, který nepoužívá chemické látky syntetického původu, geneticky modifikované nebo deriváty. Kromě BIO evropské certifikace má olej také certifikaci CAAE. Tato certifikace zaručuje:

Respektování přírodních cyklů.
Zachování biologické rozmanitosti oblasti.
Produkce bez použití syntetických chemikálií nebo geneticky modifikovaných organismů (GMO).

 
Další certifikace

USDA (USA, soulad s NOP). První španělský olivový olej, který získal certifikát USDA. Od roku 2003.
JAS (Japonský ekologický standard). Od roku 2004.
Čínský ekologický certifikát (GB 19630). První španělský olivový olej, který tento certifikát získal. Od roku 2011.

Výživové hodnoty na 100 ml

Energetická hodnota
3448 kJ/ 824 kcal

Tuky
91,6 g

- z toho nasycené mastné kyseliny
13,7 g

- z toho polynasycené tuky
9,2 g

- z toho mononenasycené tuky
68,7 g

Sacharidy
0 g

- z toho cukry
0 g

Vláknina
0 g

Bílkoviny
0 g

Sůl
0 g

ES-ECO-001-AN certifikát

Náš olivový olej má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU.

Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!

Složení:  Extra panenský olivový olej z odrůdy Picual*. *produkt z ekologického zemědělství. Olivový olej získaný z oliv výhradně mechanickými prostředky. Minimální trvanlivost (číslo šarže) na spodní straně. 
Země původu: Španělsko
Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladování: Uchovávejte v suchu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Hmotnost: 500 ml
Zobrazit více

Parametry

Výrobce BrainMax
Objem 500 ml